Uživanje probiotikov -> zakaj? -> preberi…

V našem življenju so ljudje, ki so morali pojesti veliko zdravil, antibiotikov in so ljudje, ki so že venomer zdravi in redkokdaj morajo poseči po kakšnih tabletah, kateri so lahko veliki srečneži bi jim lahko rekli. Vsaka stvar v življenju nas nekaj novega nauči. In ali ste vedeli, da so probiotiki nekaj dobrega za naše telo? No, naj najprej razjasnimo kaj pravzaprav je probiotik. To je prehrambeni pripravek, ki vsebuje žive mikroorganizme, ki imajo blagodejen učinek na gostitelja, torej človeka.

Povezana slika

Zelo dobro delujejo na prebavni sistem, imunost, varujejo pred raznimi boleznimi. Naša črevesna flora se pa lahko kaj hitro popolnoma poruši in s tem lahko resno ogrozimo svoje zdravje. Razlogi so pa lahko naslednji:

 

    • stres (to je v večini primerov #1, saj stres je zelo poznan uničevalec zdravja)

    • nepravilna prehrana

    • premalo ali preveč aktivnosti

    • uživanje antibiotikov

To so tisti najpogostejši, ki lahko pomagajo najbolj uničiti naše telo ter naše zdravje. Res je na to lahko sami najbolj vplivamo, če smo preveč v stresu ga skušajmo zmanjšati (vendar ja, lahko je reči, težje narediti!), lahko se bolj zdravo prehranjujemo (hja, recimo če smo v takšni službi, ki je vedno v nekem hitenju in nimaš pravega časa za jesti spet, ne moreš kaj dovolj zdravo jesti), in tako naprej.

Rezultat iskanja slik za probiotiki

Vse je lepo in prav in res, vedno je najbolj krivo to hitenje, vedno in povsod, ampak če ga skušamo vsaj za en kanček zmanjšati pa smo tudi dobro doprinesli k zdravju. Vsak mora sam pri sebi najti način kako sebe umiriti pred jezo, napetostjo, nemirom,… če sam pri sebi ugotovite kako ga čisto uničiti ali vsaj malo zmanjšati, nekaj izboljšati ste naredili zelo veliko zase!

Prosim vas samo, nikar ne recite takoj s prve žoge „to ni zame, nimam časa ne morem, kdaj, le kako“, poskusite, ko boste poskusili takrat lahko govorite, da nekaj ni mogoče, da čas res ne dopušča. Zdravje je samo eno in življenje imamo samo eno.

Ne živimo življenja v filmih, kjer igrajo vampiri in jim ne moremo nič razen, če dobijo lesen kol v srce, to je le film, naše pravo življenje je pa samo eno, cenite ga in ga negujte kot negujete svoj obraz, imate zjutraj in zvečer neko rutino, tako naredite s svojimi mislimi, svojo jezo, probajte uničiti slabe stvari in prinesite v svoj lajf samo pozitivo in to se bo poznalo tudi na vašem počutju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja