Prava pečica vam bo prihranila trud in čas za kakovostno pripravo hrane

Po določenih študijah nas večina po službi vsaj eno uro preživi za štedilnikom, ob vikendih se ta čas lahko še podvoji. Tedensko to nanese na približno devet ur kuhanja. Glede na to, da je čas v sodobnem svetu zelo dragocen, se splača investirati v kakovostne gospodinjske pripomočke, ki nam celoten postopek kuhanja olajšajo ali celo skrajšajo.

Pečica je že eden takšnih pripomočkov, saj, če deluje počasi, peče neenakomerno in jo je težko očistiti ter požre več časa in energije, kot ga je vredna. Pri nakupovanju nove je zato vedno potrebno imeti v mislih, za kaj jo boste uporabljali, kako velika mora biti in kako pogosto jo boste uporabljali, ter da se kupovanje kvalitetne pečice dolgoročno vedno izplača, četudi na začetku odštejete nekoliko več.

Katera je prava za vas?

Klasična kuhinjska pečicaje zagotovo najbolj prepoznana vrsta pečic, opremljena z različnimi načini delovanja, kot so vroč zrak, zgornje in spodnje gretje, intenzivno pečenje in žar. Naprednejši modeli, kot so recimo Miele pečice, imajo sposobnost elektronskega uravnavanja temperature po prednastavljenih programih, kar vam omogoča pripravo raznovrstnih jedi, ne da bi za to morali nadzorovati celoten postopek. Potrebno je omeniti, da imajo Miele klasične kuhinjske pečice funkcijo samodejnega čiščenja notranjosti pri visokih temperaturah – priolizo. Pri pirolitičnem čiščenju vsi ostanki hrane razpadejo v pepel, se popolnoma odluščijo od površine v notranjosti pečice, tako da za čisto pečico ne boste več potrebovali dolge ure drgnjenja z agresivnimi čistilnimi sredstvi. Naj vas ne skrbi, da so tovrstne pečice energijsko potrošna, saj za porabo energije velja, da je tako velika, kot je potrebno, vendar tako majhna, kot je le mogoče.

Image result for miele pečica

Kombinirana pečica z mikrovalovi združuje prednosti klasične in mikrovalovne pečic, kar vam omogoča, da sami izberete, kateri način delovanja boste uporabili – klasično pečico za peko slastnega peciva ali pečico z mikrovalovi za hitro pogretje skodelice kave.

Parna pečica, kot že samo ime pove, za pripravo jedi uporablja paro. Čas kuhanja je enak kot pri klasičnemu kuhanju, zato uporaba parne pečice ne bo bistveno vplivala na vaše kuharske navade. Miele parne pečice vam omogočajo, da izberete, kakšne rezultate kuhanja želite – čvrsto ali mehko – pečica pa temu ustrezno prilagodi način delovanja.

Kombinirana parna pečica prednosti parne pečice obogati s funkcijami klasične pečice, kar pride najbolj do izraza pri kombiniranem načinu delovanja, ki pri pripravi vključuje kombinacijo vlage in vročega zraka ter tako zagotavlja popolne rezultate.

Parna pečica z mikrovalovi najboljše lastnosti klasične pečice nadgradi s praktičnostjo kuhalne plošče. Nabor živil, ki jih lahko pripravite s tovrstno pečico, je obširen, saj podpira največ različnih načinov priprave – kuhanje, kuhanje v pari in segrevanje.

Začnite zares uživati v pripravi hrane – še danes!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja