Pa se malce poučimo …

Verjetno se vam je že zgodilo, da vas je bilo strah, da bo spolni odnos stekel, kot je treba, da se ne boste pred novim partnerjem že s prvim odnosom osramotili in da boste pokazali vse od sebe? No komu se pa to še ni zgodilo, seveda, da si to vsak želi, da se ne osramoti že ob prvem spolnem odnosu z neko novo osebo. Ko nas je strah v večini »zapremo spolne mišice« in potem je vse tako zaprto, da odnos ni tako sproščen in tekoč kot bi naj bil, ker imamo v sebi nek strah in potem je seks bolj kot ne boleč namesto čudovit.

Vaginizem: ko spolnost zaboli

Težave s stiskanjem mišic okrog nožnice pri odnosu imenujemo vaginizem. Možno je, da se s tem ukvarjajo ginekologi, največ primera pa je da se s tem ukvarjamo sami, s prstom, dvema ali tremi, lahko pa tudi s spolnim pripomočkom, da dobite nek občutek kako bi moralo biti, ko kaj vstavite v nožnico, da poskušate.

Največkrat je pri vaginizmu problem, ker nas je strah kako bo ko nekaj »vstopi« v naše telo, strah nas je da nas bo bolelo ali karkoli podobnega nam roji po glavi, da vedno znova in znova zapiramo nožnico.

Vse kar moramo storiti, da vse steče gladko in lepo je da se sprostimo, vendar to je mnogo lažje reči kot pa narediti, v vseh primerih je tako! Večkrat je tudi treba poskušati in odmisliti vse negativne stvari, vsa razmišljanja o katerih mislimo, nam tudi niso v neko veliko pomoč temveč v samo eno težavo, kajti ko smo s stvarjo nekje drugje in ne ob partnerju, nismo z mislimi na spolni odnos temveč o nekih težavah v službi ali karkoli podobnega, se seveda prav tako ne bomo mogli sprostiti in bo seks zanič. Tako da ne preveč razmišljati, samo sprostimo in uživajmo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja