Ne izgubi rutine!

Za letošnje leto lahko trdimo, da je eno izmed najbolj čudnih let nasploh, v vseh panogah kaj jih poznamo so zaradi korone vzponi in padci. Po velikem padcu je prišlo vmes, da se končno malce pobereš, pa voila, spet smo na začetku in ukinjanju določenih panog, kot je recimo fitnes, vadba, nekaj kar je za človeka in njegovo telo še kako dobrodošlo. Da ne govorimo, da je sedaj potrebno še na prostem nositi maske in veliko ljudi se bo najverjetneje polenilo, ker še niti ven ne bodo šli v naravo na sprehod, pohodništvo, ker se jim ne bo dalo nositi mask na prostem, saj ne moreš niti zadihati svežega zraka. Vendar dragi ljudje, dragi športni navdušenci, ne smemo se dati in moramo vseeno malce migati, vsak dan!

Working out: Time to get in shape! Here are six easy workout routines and exercises that you can follow while in quarantine - The Economic Times

Če bomo samo doma sedeli in gledali televizijo se bomo samo zapustili in to nikakor ni dobro. Poleg tega, da nehamo telovaditi, nekako začnemo izgubljati tisto rutino, ko smo navajeni migati, in potem, ko se bomo spet lahko v polni meri začeli gibati sem ter tja, bomo potrebovali veliko časa, da bomo ponovno prišli nazaj v isto rutino. Zato ne delajmo tega, ne zaprimo se vase in telovadimo magari doma, si v dnevni sobi naredite svojo »mini telovadnico«. Lahko vam prav tako pomagajo osebni trenerji na daljavo, meni je pomagal moj osebni trener Matevž, brez njega jaz ne bi prišla tako daleč kot sem, kajti priznam, da sem lena in imam voljo kakšen teden, da se striktno držim nekega reda potem pa omagam, in jaz nujno potrebujem nekoga, da me venomer priganja, drugače padem ponovno v isto rutino in sem spet na začetku.

Zaradi tega osebnega trenerja sem veliko dosegla. Mnogo bolj se znam spraviti vsak dan v pogon, da naredim nekaj za svoje telo, ni mi več težko in ko dosežeš ta level, potem si skorajda na kocki zmage! Ukvarjanje s športom more biti zate kot, da si zjutraj narediš kavo, ko komaj čakaš, da jo spiješ in ti je ni težko skuhati, točno tako se moreš počutiti, ko pomisliš na šport, potem veš, da si prišel daleč. Priznam, da nisem še čisto čisto tam, znam še vmes popustiti, ampak samo malo mi še manjka in Matevž vem, da mi bo pomagal priti do te točke, da bom lahko z zagotovostjo trdila, da zmorem vse sama! Še malo pa bo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja