Nakup postelje po ugodni ceni

Kot vsaka druga stvari, imajo tudi postelje svojo življensko dobo. Ko se obrabi, polomi ali kako drugače ne ustreza več našim potrebam, jo je potrebno zamenjati z novo. Na srečo je izbira na trgu zares velika, za nakup novega posteljnega okvirja pa res ne potrebujemo gore denarja. Dobra postelja pomeni, da bomo dobro spali, kar pa nas bo pripeljalo do boljšega počutja in zdravja. Za kakovosten spanec potrebujemo ustrezen posteljni okvir, dober posteljni pod ter kakovostno vzmetnico. Seveda na kakovost spanja ne vpliva le kakovost postelje, ampak tudi okolje, v katerem spimo, ki mora biti mirno, tiho in temno, ter naše splošno počutje, ki je odvisno od naših aktivnosti v življenju.

Na izbiro imamo več tipov posteljnih okvirjev. Najbolj pogosti so leseni okvirji, vse bolj pa so popularni tudi oblazinjeni okvirji. Če nam je pomembna predvsem cena, potem bomo verjetno posegli pa posteljah, izdelanih iz iverne plošče. Pri izbiri pa vsekakor ne smemo gledati le na ceno, ampak tudi na kakovost izdelave in izgled. Kakovostne postelje imajo vogale iz notranje strani ojačane z močnimi kovinskimi kotniki.

Rezultat iskanja slik za modern bed

Nekatere postelje nudijo tudi dodatne funkcije, kot je zaboj za shranjevanje. Le ta je še posebej priročen v manjših stanovanjih, kjer vsak dodaten centimeter shranjevalne površine pride prav. Nekatere postelje imajo tudi druge priročne dodatke, kot so LED lučke ali pa oblazinjena vzglavja, ki nudijo dodatno udobje.

Poznamo različne dimenzije postelj. Samska postelja je običajno dimenzije 90×200 cm, v zadnjem času pa se ljudje vedno bolj odločajo za postelje 120×200, ki nudijo nekaj dodatnega udobja pri spanju, zasedejo pa le malenkost večji prostor. Zakonske postelje so običajno širine 160 ali 180 cm, v primeru pomanjkanja prostora pa se lahko uporabi tudi posteljni okvir dimenzije 140×200 cm.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja