Katera dodatna oprema za avto je še zlasti pomembna

Kako najbolje vedeti, katera oprema za avto je za vas res pomembna in koliko se splača zanjo odšteti? Najprej se morate ozreti k svojim trenutnim navadam pa tudi k morebitnim spremembam življenjskega sloga. Ne nazadnje je pomembno tudi število uporabnikov avtomobila. Več voznikov namreč spekter potreb pri vozilu lahko samo še povečajo.

Zagotovo pa je med bolj pomembnimi vidiki nakupa dodatne opreme za avto vrsta ceste, po kateri se najpogosteje vozite. Sicer pa ima večina vozil iz srednjega cenovnega razreda že osnovne modele s precej opreme. Zajemajo nekatere priboljške, kot so na primer obsežna varnostna oprema ter asistenčni sistemi. Za udobje in priročnost pa poskrbijo številni sistemi, na primer ogrevana ogledala, meglenke zadaj ter spredaj, gumb za zagon vozila, volanski obroč iz usnja. Na sploh pa velja, da opremljenost vozila praviloma premo sorazmerno narašča z razredom, kamor je umeščen.

Parkirni senzorji za vijuganje med mestnimi ulicami

Če svoje vozilo večji del koristite za vijuganje med mestnimi ulicami ter se z njim motate po ozkih parkiriščih, so za začetek zelo dobrodošla izbira parkirni senzorji. Po takšnih senzorjih tudi sicer v zadnjem času sprašuje vse več kupcev novih vozil. Za nadgradnjo senzorjem za parkiranje pa lahko odlično služita še kamera za vzratno vožnjo ter aktivna pomoč pri parkiranju.

Dodatna oprema za avtomobil: parkirni senzorji
Parkirni senzorji so zelo koristna dodatna oprema za avto

V mestih je prav tako zelo uporaben sistem Active City Stop. To je asistenčni sistem, ki uradno deluje do 50 kilometrov na uro. Če pred vozilo stopi oseba ali pa se pred vami nenadoma ustavi vozilo, sistem samodejno zavira ter na takšen način prepreči trk. Omenjeni sistem se lahko ponuja tudi v kombinaciji z ogrevanim vetrobranskim steklom. Doplačati pa je treba okoli 400 evrov.

Za relacijske vožnje se odlično obnese aktivni radarski tempomat

Če pa boste svoje vozilo večji del koristili za relacijske vožnje, vas bo zanimala dodatna oprema za avto nekoliko drugačnega spektra. Prvi element od primerne opreme za takšen način uporabe je vsekakor aktivni radarski tempomat.

Video: Aktivni radarski tempomat

V tem primeru lahko nastavite želeno hitrost, vozilo pa jo enakomerno prilagaja, in sicer glede na varnostno razdaljo naslednjega vozila.

Za nadgradnjo omenjenega sistema si je dobro omisliti še sistem za preprečevanje zapustitve voznega pasu.

En komentar Dodaj svojo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja