Kako se odločiti za nakup ustrezne in primerne lovske kamere?

Današnje kamere za lov vsebujejo toliko novosti, da se zdi, da nakup predstavlja pravi izziv in ogromno poizvedovanja. S katero kamero bi morali iti na lov? Katere funkcije so potrebne in katere ne? Lovske kamere so vsekakor predmet povpraševanja tako med izkušenimi kakor neizkušenimi lovci, zato bomo navedli nekaj smernic, ki jih morate upoštevati pri nakupu. Dobra novica je, da so kamere na voljo za skoraj vsak proračun. Lovska kamera pa je vsekakor odličen pripomoček vsakega lovca.

Današnji svet je tako napolnjen s kakovostno fotografijo in videografijo, da smo pripravljeni to pričakovati tudi od kupljene kamere. HD je postala norma, cenovno ugodni fotoaparati DSLR in kamere, pa so potrošnikom olajšali snemanje visokokakovostnih slik z veliko slikovnimi pikami.

Današnje kamere za lov vsebujejo toliko novosti, da se zdi, da nakup predstavlja pravi izziv in ogromno poizvedovanja.

Kaj naredi kakovostno fotografijo? Mnogi fotografi se strinjajo, da so osnovne komponente dobre slike jasnost, kontrast in ločljivost. Na podlagi teh komponent k dobrim slikam prispeva tudi kakovost objektiva in število megapikslov. Vse to je seveda pomembno upoštevati tudi pri nakupu kamere.

Kako se torej odločite, katera lovska kamera ustvarja kakovostne slike? Izhaja iz vaših želja. Ali želite videti trepalnice na jelenu, ki hodi ob vaši kameri? Ali pa vas zanima predvsem to, koliko boste morali odšteti za lovsko kamero. Kar zadeva kakovost slike, običajno dobite tisto, za kar plačate.

Navadna bliskavica na večini lovskih kamer ni več pogosta, vendar je še vedno na voljo na manj dragih kamerah. Najpogostejša vrsta bliskavice v današnjih lovskih kamerah pa je infrardeča. Infrardeča svetloba je precej drugačna od običajne bliskavice – ne gre za izbruh vidne svetlobe, ampak za valovno dolžino zunaj vidnih parametrov. Infrardeča bliskavica preprečuje, da bi plen videl bliskavico, zato je manj verjetno, da bo kamera prestrašila žival. Poleg tega je manj verjetno, da bodo nezaželeni gostje videli kamero, kar zmanjšuje možnost, da bo ukradena. Večina današnjih lovskih kamer ima poleg infrardeče bliskavice tudi možnost fotografiranja v visoki ločljivosti in HD video z zvokom.

Priporočljivo je, da za lovsko kamero odštejete nekoliko več, če ima ta dolgo življenjsko dobo baterije, ker se vam bo povrnilo. Prvič, dolga življenjska doba baterije pomeni, da ne kupujete vedno novih baterij. Poleg tega vam ne bo treba vsak teden motiti svojega najljubšega lovišča, da se prepričate, ali so baterije dobre. Poiščite kamero z izjemno življenjsko dobo baterije, ki lahko proizvaja tudi visoko kakovostne fotografije.

Vsekakor je torej odvisno tudi od finančnih zmožnosti in, če smo za kamero pripravljeni odšteti nekaj več, lahko pričakujemo tudi več kakovostnih posnetkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja