Igre za zabavno učenje otrok

Dandanes obstaja mnogo različnih igrač za otroke, ki jim na zabaven način pokažejo mnogo različnih elementov resničnega sveta. Vsak otrok prične spoznavati svoje okolje preko različnih interakcij skozi igranje. To pa poda idealno priložnost, da jim z igrami Smartgames omogočimo razvijanje njihovih psihofizičnih sposobnosti. S tem bomo našim malčkom omogočili boljše kognitivne, socialne in motorične sposobnosti, ki jim bodo zelo prav prišle v življenju. Obenem pa bomo tako preprečili preveliko izpostavitev naših otrok raznovrstnim digitalnim napravam, ki povzročajo zasvojenost.

Smartgames - Čarobni gozd
Igra Čarobni gozd podjetja Smartgames

Otroci se najhitreje učijo preko igranja

Veliko raziskav je dokazalo, da se otroci največ naučijo med igranjem. Smartgames igre pa so oblikovane prav z namenom razvijanja ključnih sposobnosti naših otrok. Tako imamo na izbiro različne puzle, sestavljanke in druge miselne igre, ki pomagajo otrokom skozi igranje, da spoznavajo sebe in svet okoli njih.

Igre Smartgames pa lahko porazdelimo v več kategorij, ki pa so:

  • Družinske igre
  • Igre za predšolske otroke
  • Klasične igre
  • Žepne igre
  • Kompaktne igre
  • Magnetne igre

To pa pomeni, da lahko najdemo primerno igro za našega otroka za igranje doma, v šoli, ko smo na počitnicah ipd.

Igre Smartgames burijo otroško domišljijo

Pri izdelavi iger Smartgames sodelujejo številni strokovnjaki iz različnih strok, ki se ukvarjajo z otroškim razvojem. Tako so vse barve, kocke in drugi elementi narejeni tako, da so kar najbolj zanimivi našim otrokom.

Miselne igre Smartgames pa so izredno pomembne za razvijanje domišljije otrok. Tako so igre, kot je Metulji, izredno sproščujoč in edinstven način za izboljšanje sposobnosti reševanja težav in učenje. V omenjeni igri mora igralec ustvariti metulje preko sestavljanke, ki so prikazani na posamičnem izzivu v knjigi. Na voljo pa imamo tudi druge izredno zabavne izzive, ki nam jih nudijo igre, kot je Barvna koda. Pri omenjeni igri mora igralec ustvariti identično kompozicijo barv, vrstnega reda, ter ploščic, ki se bo ujemala z izbrano sliko.

Izboljšanje kognitivnih sposobnosti preko igranja

Vsaka igra Smartgames vsebuje eno ali več komponent za izboljšanje kognitivnih sposobnosti. Te sposobnosti je najlažje razvijati v otroških letih, saj je takrat proces učenja mnogokrat hitrejši. Velika prednost pa je ta, da je celoten proces učenja izredno zabaven.

Zabave pa se lahko udeleži tudi celotna družina, saj ima Smartgames v svoji ponudbi tudi družinske igre. Namenjene so povezovanju otrok in staršev, ter nudenje neštetih ur zabave. Pri igranju pa se bodo naši otroci učili sledečih veščin:

  • Koncentracije
  • Fleksibilnega razmišljanja
  • Načrtovanja
  • Reševanja težav

Te veščine pa jim bodo prišle zelo prav pri šolskih nalogah in drugih izzivih v resničnem svetu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja