Premagajte nespečnost na naraven način

Tistemu, ki težav s spanjem nima, noč običajno mine vse prehitro. A povprašajte tistega, ki ponoči ne more spati, se tekom noči pogosto zbuja, ima nemiren spanec, ga pogosto mučijo neprijetne sanje in celo nočne more, se veliko premetava in obrača po postelji ali trpi za rahlim snom. Če se tudi sami prepoznate v tem opisu, potem veste, kako neprijetna je nespečnost.

Če ne, potem spoznajte to skrajno neprijazno nadlogo, drugače imenovano tudi insomnija, ki sodi med motnje spanja, ki pestijo vse večje število ljudi. Razlog za to tiči tudi v tem, da nam hormon in močan antioksidant, ki je prisoten v naših telesih in skrbi za blagodejen sen, z leti prične upadati. Vsekakor je zato dobrodošla informacija, da obstaja rešitev zoper nespečnost v obliki prehranskega dopolnila melatonina, ki učinkovito odpravlja in nudi blagodejno pomoč ob pojavu težav s spanjem.

Kštetje ovac ni dovolj

Razlogov za težave s spanjem je seveda več in ker dober, kakovosten spanec pomeni boljše zdravje ter vsesplošno počutje, je vsekakor pomembno, da k problemu pristopimo celovito in ga poskušamo čim prej rešiti. Če ste že uspeli odstraniti nekatere od morebitnih motečih faktorjev, kot so recimo premočna svetloba ali stres, ki ste mu bili izpostavljeni, mirnega spanca pa še vedno ni od nikoder, je čas, da premislite o prehranskem dopolnilu melatonin. Ta na povsem naraven način pomaga, da se pošteno naspite in spočijete.

 


Le najboljše je dovolj dobro

In melatonin je natanko to. V kolikor hrepenite po okrepčilnem spancu, ki vam bo povrnil energijo in moč, je prehransko dopolnilo s hormonom melatoninom pravi naslov. Ne le, da bo učinkovito pomagal v boju zoper nespečnost, pač pa tudi drugje, saj je zelo vsestranski. Odlično se obnese pri regeneraciji telesa po fizični aktivnosti ter ohranjanju mladostnega videza.

Ne pravijo zaman, da je spanec pomemben za zdravje. Čas počitka je namenjen temu, da si našo telo opomore in povrne moči, nespečnost pa lahko pošteno premeša štrene. Zato je uživanje melatonina priporočljivo tudi, ker je najpomembnejši antioksidant za možgane. Spočiti možgani bodo delovali hitreje, lažje boste mislili, močnejši pa bo tudi imunski sistem, zaradi česar boste bolj odporni proti boleznim.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja